7 Ekim 2014 Salı

BAKALIM HANGİ BEBEĞİ SARMALAYACAK ...

         Merhaba,
       
      Vaktiyle aldığım ve başka modellerde kullandığım yumaklardan arta kalanları değerlendirmek istedim. Ve bu basit modelden, yumakların yettiği büyüklükte bebe battaniyesine başladım. Aslında motifler bitmek üzere ama sabırsızlık işte, paylaşmak istedim :)

     
       Pazardan parça olarak aldığım altta ki  küçük pötükareli kumaşla da günlük masa örtüsünü ve runner ını  diktim.


     Bu da önceki yıl kızım için ördüğüm ripple model, ayak ucu battaniyesi. Bu modeli çok seviyorum ama bütün ilerlediği için örerken bayağı ağırlaşıyor ve beni zorluyor. ( Ah bu tendinit, ah bu boyun düzleşmesi...)

     Hepimize kolay gelsin!
     Yalova sahilden sevgiyle, mutlu kalın :)


16 yorum:

  1. Ne güzel renkler bunlar..Harika olacak bittiğinde eminim..Ellerine sağlık..

    Basit model diyorsun ama, ama, yine de benim gibi acemiler için kısa bir tarif rica etsek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen istersin de olmaz mı? Dilim döndüğünce tarifle başlayayım; 6 zincir çekip kitliyoruz, içini 12 trabzanla doldurup ( ben 3 lü çekme yaptım daha uzun trabzan istenirse 4 lü de olabilir, eline hangisi rahat gelirse) onu da kitleyip ipi kesiyoruz. Diğer renkle her trabzanın arasına 2 li dolgu yapıp, kitleyip, kesiyoruz. Üst sırada gene ayrı bir renkle bu defa 3 lü dolduruyoruz, kitliyoruz. En son sırada hanım dilendi bey beğendi modelinde ki köşeyi yapıp, iki boşluğu doldurup, yeniden köşe oluşturup devam ederek bitiriyoruz. Ama bir şeyi unuttum :( her dolgunun arasına 1 zincir çektim, köşelerin arasına da 1 zincir. Tam izah edememiş olabilirim, lütfen sor ve hiç yapmadıysan önce tek renkle deneyebilirsin Elif ciğim, bu biraz el oyalıyor, kopar, bağla açısından. Sevgilerimle :)))

      Sil
  2. Çok güzel olacağı belli renklere bayıldım.Yumoş yumoş çok seviyorum ben bu tarz battaniye ve örtüleri hele de kışın balkona çıkıp kahve keyfi yamalarda sarılıyorum hemen.Tamamlanınca da görmek isterim sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de balkonda kahveye özendirdin şöyle dediğin gibi sarıp, sarmalanıp :))) yapacağım da. Beğenmene sevindim arkadaşım, söz bitince de paylaşacağım, şu kısa zamanda yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim ama orada duraklamam inşallah :)) Sevgimle..

      Sil
  3. renkler harika, merakla bekliyorum sonucu. mevsimi gelirken böyle sıcacık bir his veriyor. masa örtüsü ve runner da pek hoş,ne diyelim, güzel günlerde kullanılsın, ellerine sağlık arkadaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol arkadaşım, motifleri bitirdim bu akşam, 8x8 ancak ipim yetti, birleştirip, kenarları geçmek kaldı.Masa örtümü 3 TL ye mal ettim ama göz zevki paha biçilmez hatta bazen kullanmaya kıyamıyorum :)) Abarttığıma bakma çok basit bir şey aslında. Sevgilerimle...

      Sil
  4. Ben de renklere bayıldım,o pastel renklerin arasındaki kırmızı beni benden aldı,şahane,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kırmızı aşığı daha, ne diyeyim "Hoşgeldiniz" :))) Çok teşekkür ederim bu sıcak yoruma, sevgilerimle...

      Sil
  5. Renkler ne kadar güzel, şekerleme dükkanına girmiş hissi veriyor. O ağrılara -ki bir an önce azalmasını dilerim- rağmen eminim çok zevkle yapılıyordur. Bitmiş hali en az bu kadar zevk verecektir hepimize. Elleriniz var olsun..

    Ayak üstü battaniyesi gözümüzden kaçmadı; şahane olmuş.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renklerin ustasından bunları duymak çok güzel, teşekkürler Nurdan Hanım. Gerçekten zevkli, arada mola gerektirse de seviyorum bu tür işlerle uğraşmayı, boş durmak bizim gibilere uymuyor, sizde biliyorsunuz bu duyguyu :)) Bitirince yeniden paylaşacağım, sevgilerimle...

      Sil
  6. Çok güzel bir battaniye olacağından eminim. Ellerinize sağlık. Kızınızın ayak ucu battaniyesine de bayıldım. Güle güle kullanılır inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen hiç akılda yokken bir şeylere başlıyor insan, bu battaniyede öyle oldu. İkisini de beğenmenize sevindim, çok teşekkürler ve sevgilerle :)))

      Sil
  7. Sevgili Gülay Hanım bende bir Dart ödülünüz var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, bende listemi yayınladım şimdi :))

      Sil

Translate