2 Aralık 2014 Salı

PEMBELER, MORLAR, ŞARABİLER.. .ÇİÇEKLER Mİ AÇTI NE ?

     Merhabalar,
     Çiçeklerle meşgulüm bu ara, bir keyifli, bir motive edici ki sormayın :))
     Tek şikayetçi olduğum konu ise şu daldan dala atlama meselesi, gün gelir tek işte yoğunlaşmakta karar kılarım umarım, yoksa zihin yorgunluğu ile epey uğraşacağım.
     Keşke tüm işimiz hobilerimizle sınırlı olabilse diyorum bazen ama candan  kıymetliler var ve  öncelik her daim onların gereksinimleri,onların ihtiyaçları.  Hep iyi olsunlar, hep de var!

       Sanat kilinden yaptığım gül ve yapraklarla dış kapımıza süs yaptım. Apartmanımızın iç bakımı tamamlanınca yerini bulacak, tabii oraya asmaya kıyabilirsem, bazen bu kıyamama haline fena tutuluyorum işte...
        Çanta sapı olarak aldığım halkalardan biri yamuk olunca, değerlendirmesi de böyle oldu.
      Bu mine mine çiçekli diz üstü battaniyeye de yeni başladım, koltuk şalı olarakta kullanılabilir ve sanırım daha çok yakışır gibi gibi. (bitmemiş şişle, parçalı olanda ilerliyor, acele yok)
      "Melek" programında Tülin İriş hanım tarafından gösterildi, orada kullanılan renklerde çok güzeldi. Çalışmayınca ne çok tv izleniyormuş meğer, bu işleri yaparken dikkat ettim ama üretime yönelik programlarda vaktin boşa harcanmaması adına kesinlikle yararlı oluyor,  bu tabii ki benim görüşüm.
     
      Kızıma ördüğüm dikişsiz boyunluktan ufaklığımız ve kıymetlimiz küçük hanımefendiye de ördüm, kızımı çok seviyor, kızımda onu, sanki iki oğlak kızı birbirini çekiyorlar.


     Gerçek çiçeklerimle de şimdilik hoşçakalın, mutlu kalın diyorum :))
     İyi haftalar hepinize.



9 yorum:

  1. Gülay Hanım, öncelikle ellerinize sağlık herşey fevkaladenin fevkinde :) Tek tek gidersek, güllerinizi ve çelengin sadeliğini çok beğendim; özellikle güllerin formları harika. Yapraklar biraz defne yaprağı gibi olmuş, tırtıklı olsalar 100 puandı benden - şimdi 99,5 :D

    Menekşeler ne kadar güzel öyle (Maşallah her birine) Diz battaniyesi beni benden aldı. Ne kadar güzel renkler ve desen seçmişsiniz. Bayıdım gerçekten.

    Gelelim boyunluğunuza, tv krşısında vakit harcamıyorum çoktandır; zararları ve manüplatif özellikleri nedeniyle boykottayım. Ama size faydasıolmuş ki ortaya böyle güzel bir iş çıkartmışsınız. Yine de ben uzakta duracağım.

    Ellerinize sağlık bir kez daha ve sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Gözünüzden hiç bir şey kaçmıyor Nurdan hanım, gülleri ve bir kaç yaprağı ilk denememde yaptım, kenarda bekliyorlardı ne vakittir, gülleri tutturdum ama yapraklarda çuvalladım, tersliğim buradan belli, çelengi düşününce bir-iki yaprak daha yapıp o ilklere de kıyamadan kullandım :(( gene de yüce gönüllülüğünüzden iyi puan aldım :))
      Menekşelerim sessiz sakin kendi gayretleri ile bu haldeler, ben sadece arada suluyorum, diz battaneyesinin aslını görseniz eminim sizde hemen yüncüye koşardınız, ben bulduğum renklerle kombinledim.
      Tv alışkanlığına gelince ne yazık ki ben sessiz duramaz oldum bu emeklilikte, kızım İstanbul da okulda,oğlum okulda, dershanede, çalışma hayatından da sese alışkanlık, bakmasam da açık duruyor, doğru m? tabii ki değil ama benim halim bu :(( size ne mutlu. Güzel yorumunuza, her zaman destekleyici anlayışınıza çok çok teşekkürler, sevgilerimle :))

      Sil
  2. gönlünün güzelliği vurmuş paylaşımlarına. çiçekler ve kullandığın renkler çok hoş, daha da güzeli emekliliğini böyle üretken bir şekilde değerlendirmen arkadaşım. gerçi bizim gibi çalışmaya alışan insanlar bağlasan duramıyor ama neler var neler:))) ellerine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olasın arkadaşım, beğendiysen ne mutlu bana :)) bu boş durmama nasıl bir şartlanma oldu bende ucunu kaçırdım ve aslına bakarsan rahatsızımda çünkü biraz öylece oturduğumu hissetsem, bir şeyler kaçırmışım gibi telaşe düşüyorum, biraz ayar gerekiyor yada bir bırakacağım tam olacak :))) Çok teşekkürler Mola cığım, sana da kolay gelsin :)) Sevgiyle kal.

      Sil
  3. Gülaycığım ne güzel işler çıkarmışsın :) O minicik mine çiçekleri benim de favorim bu aralar, çok yakışmış battaniyene, ellerine sağlık...
    TV alışkanlık daha çok, bakmasan da bir ses işte, ben de aşmaya çalışıyorum, çocuklarla biraz zor da olsa, ara ara kapalı tutuyorum, böyle faydalı programları da emekliliğe saklıyorum :)
    öperim çok çok güzel arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Esen ciğim, çıtı pıtı işler zevkli oluyor yada bize mi öyle geliyor bilemedim :)))) yavaş yavaş ilerliyor bakalım. Tv alışkanlığına gelince benzeriz diye düşünüyorum, hem bu kadar el işi aşkıyla senin emekliliğinde nasıl olur ki? aslı "ikinci iş hayatı" :))) Gönlünce olsun arkadaşım, izle izle döktür emeklerini, bende öpüyorum, sevgilerle...

      Sil
  4. Ben bu yayını nasıl kaçırmışım.sanat kilinden yaptığınız gülleri merakla bekliyordum bir de, çok güzel olmuşlar ben bu sanat kilinden gül yapmayı bir kaç kez denedim beceremedim yaprakları tomurcuğa dolamaya çalışırken hop istemediğim bir yer yapışı veriyor ayırmaya çalışınca da formu bozuluyor yani bir tanesini bile beceremedim maaşallah size çok zarif olmuş kapı süsünüz, dizüstü battaniyeye gelecek olursak böyle zemini düz üstüne ayrıca motif yapılmış olanlarını çok seviyorum ben de kızlarımı bebek arabasında gezdirirken üzerini örtmek için örmüştüm düz zemin örüp üstüne çiçek motifleri kondurmuştum bloğumda da var modeli ama siz yılların örgücüsü acemi işi benimki aşık atamaz sizin cici battaniyelerinizle ellerinize sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Züleyha cığım benimde kaçırdığım çok yayın oluyor ama hepsini yakalamamız mümkün değil zira işleri kim yapacak o zaman :))) Güllere gelince şaşırdım, sen ve yapamamak, hiç olası gelmedi sanırım o ara aslında çok istekli değildin, yoksa senin gibi hünerli,çok daha ince işleri yapan biri, ıııhhh :) Battaniyene bakacağım merak ettim ama inan bende usta değilim, her örneği çıkaramam ve her hüner yaptıkça ilerliyor. Buu güzel ve içten yorumuna çok çok teşekkürler canım, benden de kucak dolusu sevgiler :)))

      Sil

Translate