25 Kasım 2014 Salı

DİKİŞSİZ BOYUNLUK... DALDAN DALA :))


       Merhaba,
       "Derya nın Dünyasında" programında Başak Yün Sahibi Sibel hanımın öğrettiği dikişsiz boyunluktan bende kızıma ördüm ve sizle paylaşmak istedim.
       Beğenip örmek isteyen arkadaşlar olursa yarın ki programda yeniden gösterilecek, bilginiz olsun :))

       Mutlu kalın :)))

22 yorum:

  1. Bu modeli ben de örmeye başladım. Çok güzel olmuş, rengi de harika. Bakalım benimki bitince sizinki kadar güzel olacak mı.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim bundan güzel olacaktır :)) ben 7 numara şiş bulamadım 8 le ördüm biraz daha dökük durdu. Çok teşekkürler, sevgilerle :)))

      Sil
  2. canım ya, elime şiş almayalı ne kadar uzun zaman oldu ki, çok imreniyorum böyle görünce. eline sağlık renk de model de çok güzel. sıcacık sıcacık kullanılsın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanır mısın bazen aylarca hiç bir şey yapmayabiliyorum sanki kal geliyor ama sonrasında cezbeden ve akılda olmayan bir şeyle bakmışsın başlamışım, seninde öyle olur inanıyorum :))teşekkürler, sevgiler Mola cığım :))

      Sil
  3. Renk çok güzel ve hemen de yapmışsınız o daha da güzel..Bir de çok şık duruyor boyunluklar...Ama ben ancak dikdörtgen örüp dikebilirim ...Sevgilerr :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen örmemin sebebi unutmamak :))) aradan zaman geçince kazaya kurban olmasın. Dikdörtgen örüp bitirip, bir kez döndürüp dikilebilir ve gayette şık olur aslında mühim olan örmek ve keyif almak :)) Çok teşekkürler, sevgiler

      Sil
  4. Bu kadar çok marifeti olan insanlara vallahi imreniyorum :) Hazır kış da erken bastırdı; güle güle kullanılsın; sıcacık sarsın sarmalasın ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana emeklilik bir süre için iyi geldi sonra sıkıldım Nurdan Hanım, şimdi biraz bir şey yapmasam lüzumsuzluk duygusu ağır basıyor, aslında kendimi strese sokmamak adına el işlerine veriyorum desem daha doğru :))) Güzel temenninize çok teşekkür ederim, mutlu kalın :))

      Sil
    2. Sizi çok iyi anlıyorum Gülay Hanım :) Ama ne yapıp edin "lüzumsuzluk duygusunu üzerinizden atın" derim. Çünkü o duygu hem enerjinizi emer hem motivasyonunuzu çok etkiler.

      Yeniden çalışmaya başlasanız dahi; bir süre sonra işi bıraktığınız ya da bırakmak zorunda kaldığınızda yakanıza yapışacaktır bu duygu. Yine aynı dalgalanmaya kapılırsınız.

      Çalışmak arzunuz varsa iş arayın ( çok beklentiye kapılmadan) ya da sizi tüm gün peşinden koşturacak bir can yoldaşı edinin. Açık hava aktivitelerinizi körükleyecek bir program da faydalı olur diye düşünüyorum.

      Lütfen yazdıklarımı ukalalık olarak algılamayın olur mu?

      Sil
    3. Ukalalık ne demek ben duyarlılığınıza teşekkür ederim her şeyden önce. Peşinde koşacağım can yoldaşım vardı ama apartman sakinleri! ve yönetmeliği yollarımızı ayırmamıza sebep oldu şimdi huzurla oturuyorlar! o neyse ki emin ellerde. Beklentisiz ama etik değerlerin yitirilmediği bir iş sanırım en iyi çözüm olur :)) Tekrar teşekkürler Nurdan hanım, saygı ve sevgiyle :))

      Sil
  5. ne kadar güzel olmuş,
    bir zamanlar bende çok örgü örüyordum ama dikişe başladıktan sonra unuttum hepsini,aslında istiyorum arada örmeyi akşam tv izlerken filan hiç fena olmaz
    belki bi ara yapılışını açıklarsın canım
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.kanalturk.com.tr/haber/104173/-dikissiz-boyunluk-yapimi- size link versem en iyisi, siz buradan izleyip yapabilirsiniz kanımca çünkü bir hayli farklı, aslında farkı sadece ilk sıra ve kesme işlemi, yinede sormak istediğiniz yerde seve seve yardımcı olurum. Misinalı şişle örmek zor geliyor bana, boyunda örebiliyorsanız çok rahat olur, parmaklarım bayağı acıdı şişleri tutucam diye :))) Teşekkürler ve sevgiler :))

      Sil
  6. Çok kullanışlı bir model olmuş renkte çok güzel ellerinize sağlık Gülay hanım kızınız iyi günlerde kullansın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten hoş ve kullanışlı bir model Meltem hanım, inanın büyük bir furya estirdi çoğu bayan yaptı ve hala öğrenip yapmaya hevesli olanlarda var, bende kenarından tuttum :))) Teşekkürler, sevgiler :))

      Sil
  7. Çok beğendim , ellerinize sağlık...hiç böyle el işi becerim yok :((( ne güzel örmüşsünüz , renk de süper..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El becerilerini öğrenmeninde, yapmanında zamanı vardır , bundan on yıl önce benimde bilmediklerim vardı yaptıklarımın arasında ama şimdi yapıyorum, sizinde böyle olacaktır :)) rengi kızımın zevkine göre seçtim, mor sever kendileri :)) teşekkürler, sevgilerle.

      Sil
  8. Kendimi başka işlere öyle kaptırdımki uzun yıllardır örgü örmüyorum oysa insanı çok dinlendiren bir iştir.Bu berenin yapılışını bende seyrettim ama anlamadım sizi tebrik ediyorum başarmışsınız çokta güzel olmuş.Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğumuzda olduğu gibi Mehtap hanımcığım bazen bende uzun süre elime almıyorum inanın :)) ama bu pek hoşuma gitti, Derya Baykal da "olay olay" dedikçe depreşti örgü sevdam. Sanırım siz şişi ve yünü elinize almadan anlamadım diyorsunuz eminim alsanız devamını getirirsiniz, ben az ilmekle denemeye kalktım olmadı mesela dönmüyor, tam sayısınla yada on eksik, on fazlayla denenebilir. Çok teşekkürler ve sevgilerle :)))

      Sil
  9. Çok güzel olmuş Gülay Hanım, elinize sağlık, bu model yeniden bir örme şevki getirdi insanlara açıkçası bir heves geldi bana da ancak ne zaman fırsat bulurum bilemiyorum. Rengine de bayıldım çalışmanızın elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünden beri ikincisi kızıma ve yeğenime olmak üzere 3.ve 4. örüyorum :))) sizde eminim bir başlasanız hemen sonu gelir ama her şeyin zamanı var buna çok inanıyorum, işte o anın gelmesi lazım :) Çok teşekkürler size, sevgilerimle...

      Sil
  10. Çok güzel olmuş, sıcacık tutsun kuzunuzun boynunu...

    YanıtlaSil

Translate