19 Mart 2014 Çarşamba

YALOVA, TEŞVİKİYE ERİKLİ ŞELALESİ VE İZNİK'TEN KARELER.






Teşvikiye Erikli Şelalesi


İznik Ayasofya Orhan Camii









Kırmızının beni cezbedemediği hiç bir mekan yok!!!













Çini ve seramikte klasik modellerin yanı sıra, modernize edilmiş obje ve desenlerin güzelliği de ayrı çekicilik katmış.







Çini - Seramik Atölyesi
     
       Belki bir gün sizinde yolunuz düşer, kim bilir ?
          
       Mutlu kalın :)

9 yorum:

  1. Ne güzel fotoğraflar, gitmeli, görmeli gerçekten de, çinilerden mutlaka almalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle :)) Sizi bilmiyorum ama bende hep klişeleşmiş bir çini algısı vardı Elif hanım, oysa o kadar çok çeşit ve renkle çeşitlendirilmiş ki hayran kaldım. O ince ince emeğe ise ne dense az. Şelale ise bahar ve yaz aylarında sanırım kendine esir eder gideni. Sevgimle :)

      Sil
  2. İznik'e bir kaç defa gittim ve orada çok güzel anılarım var.Çini benimde ilgi duyduğum bir sanattır ve bu işi İznik'teki sanatçılar çok başarılı yapıyorlar.Paylaşım için teşekkürler.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Bense hep göl kenarına kadar gidip, çinicileri gezmeden dönenlerdendim :) ne ayıp değil mi? Çok büyük emek ve ince işçilik var orada, kanımca daha fazla tanıtım gerekiyor, gruplarda ekonomiyi canlandırır ama yeterli olacağını düşünmüyorum. Yorum ve değerlendirme için ben teşekkür ederim Mehtap Hanım, mutlu kalın :)))

    YanıtlaSil
  4. Beyza Aydin Baser, yanlışlıkla yorumunuzu sildim, lütfen kusura bakmayın. Ülkemizin her şehri ayrı ayrı özel ve güzel, ne yazık ki popüler bir kaç il ezberlenmiş ve tanıtımı önemsenmiş, insanımızda malum lafla ülkemin toprağı diye mangalda kül bırakmazken, seyahat-tatil denince hemen yurt dışını düşünür :)) keşke önce yurdunun dört bir tarafını görse. Teşekkür ediyorum, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel fotoğraflar Gülaycım ;) üstelik memleketimin fotoğrafları ilk sıradakiler :) Yalnız benim yayla konusunda kötü hatıralarım var, iki yıl kadar önce, Delmece şenlikleri sırasında Yalova'daydık ve ben tutturdum biz de gidelim diye, o zaman da araba yeni, koca kişisinin şoförlüğü yeni, yollar beter, bayır, uçurum :( Sen düşün gerisini :))
    Almayayım dedim bir daha Delmece falan, dua okumakla geçmişti bütün yol...
    Bir de yelkenli olan çinileri çok sevdiğimi söyleyip öyle gideyim :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bunca senedir bende ilk defa gittim desem :)) beni de araba tutar, ki bu seferde oldu, bir araba tutması, bir de baktıkça kıyılar, kenarlar :) ama her şeye değdi, ikimizde tövbe demeyelim bence. Çinilerde çok çok güzeller var ama her giden fotoğraflamaya kalkınca da son derece bıktırıcı olur diye biraz çekimser kaldım. Deniz çocukları malum, ona dair her şeye bayılıyoruz. Sevgimle :))))

    YanıtlaSil
  7. Yalovam yalovam güzel yalovam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Hele şimdi de bahar, artık kaçıp kaçıp gelebilirsiniz :) Teşekkürler, sevgiyle.

      Sil

Translate